Door Quirina Pampiermole op 17 april 2023

Toename van psychische klachten onder jongeren: Quirina Pampiermole vraagt wat gemeente doet om mentale weerbaarheid van jongvolwassenen te verbeteren 

Uit onderzoek van de GGD blijkt een sterke toename van jongvolwassenen met psychische klachten. PvdA-commissielid Quirina Pampiermole heeft vragen gesteld over wat de gemeente Winterswijk onderneemt om de mentale weerbaarheid van jongvolwassenen te verbeteren. 

Enkele weken geleden hebben we uit een persbericht van GGD Noord- en Oost-Gelderland vernomen dat 51 procent van de jongvolwassen psychische klachten ervaart en dat dit een toename is van 22 procent ten opzichte van 2019. Daarnaast zien we ook een daling van 9 procent van jongvolwassenen die zich voldoende weerbaar voelt.

Of deze cijfers een direct gevolg zijn van de coronapandemie kan de GGD niet zeggen, maar uit het onderzoek blijkt wel dat er een verband lijkt te zijn. Deze cijfers baart ons zorgen. Want hoe nu verder? Wat kunnen we voor deze mensen doen? Vandaar dat we een aantal vragen hebben aan het college.

Hieronder lees je de vragen die Quirina Pampiermole heeft voorgelegd aan de wethouder:

  • Hoe verhoudt dit onderzoek zich tot Winterswijk? Heeft het college een idee of er hier ook sprake is van een toename aan jongvolwassenen met psychische klachten?
  • Zo ja, is het college bezig met aanvullende acties om deze groep inwoners te kunnen ondersteunen? Kan het college concrete voorbeelden opnoemen?
  • Op welke manieren is het college bezig om de mentale weerbaarheid van jongvolwassenen te verbeteren? Volgen ons gaat het niet alleen maar om pleisters plakken, maar ook om preventie.

Quirina Pampiermole
Lid Algemene raadscommissie

Quirina Pampiermole

Quirina Pampiermole

Mijn naam is Quirina Pampiermole, geboren in 2004 in Winterswijk. Ik studeer theater aan het Rijn IJssel College in Arnhem en in mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger bij het Nationaal Jeugddebat, wielren en lees ik graag en onderhoud ik mijn kleding obsessie. Ik ben lid geworden bij de PvdA omdat deze partij een actieve

Meer over Quirina Pampiermole