Door Max van Eck op 11 maart 2024

Raadsterugblik fractievoorzitter Max van Eck: Onderzoek locaties toekomstig bedrijventerrein & muurschildering

Fractievoorzitter Max van Eck blikt terug op de raadsvergadering van 29 februari waarin de raad een besluit heeft genomen over de te onderzoeken locaties voor een toekomstig bedrijventerrein. En hij staat stil bij de plannen voor een nieuwe muurschildering van de Stichting ‘Ondernemen met Cultuur’.

”Het enige bespreekpunt van de avond was ‘de selectie van mogelijke locaties voor toekomstig bedrijventerrein’. Een hele mond vol. We bespraken deze avond niet waar het toekomstig bedrijventerrein zal moeten komen, maar enkel of de voorgestelde locaties door kunnen voor verder onderzoek. Wij stemden, samen met een overgrote meerderheid, in met dit voorstel. We zijn blij met deze uitkomst, zodat we nu vaart kunnen maken en we daardoor veel mensen eerder uit de onzekerheid kunnen halen.

Aan het begin van de vergadering heeft de PvdA vragen gesteld rondom een toekomstige muurschildering. Wij vernamen dat de Stichting ‘Ondernemen met Cultuur’ hun serie muurschilderingen af wil sluiten met een muurschildering opgedragen aan ‘Spoor’Jan. Deze bekende Winterswijker was een 19e-eeuwse fabrieksbaas die een grote rol speelde in de Winterswijkse aansluiting op het spoornet. Een lovenswaardige prestatie. Echter, Spoor’jan’ was óók een textielbaron in een tijd waarin de arbeidsomstandigheden op zijn zachtst gezegd ondermaats waren. Wij spraken ons ongemak uit over dit voornemen en vernamen dat de gemeente niet betrokken is bij deze keuze. Wordt vervolgd…”

Max van Eck
Fractievoorzitter PvdA Winterswijk

Max van Eck

Max van Eck

Mijn naam is Max van Eck, 25 jaar en geboren en getogen Winterswijker. Op dit moment studeer ik politieke theorie (een soort politieke filosofie) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hoewel ik meer dan drie jaar in Nijmegen heb gewoond, voelde Winterswijk altijd als mijn thuis. Destijds kwam ik elk weekend terug om hier te

Meer over Max van Eck