Lid Algemene raadscommissie

Quirina Pampiermole

Quirina Pampiermole

Over Quirina Pampiermole

[email protected]

Mijn naam is Quirina Pampiermole, geboren in 2004 in Winterswijk.

Ik studeer theater aan het Rijn IJssel College in Arnhem en in mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger bij het Nationaal Jeugddebat, wielren en lees ik graag en onderhoud ik mijn kleding obsessie. Ik ben lid geworden bij de PvdA omdat deze partij een actieve rol speelt omtrent het onderwerp emancipatie. Het zou niet moeten uitmaken wie jij bent, wat je geslacht is, hoe je je identificeert, wat je huidskleur of geloof is. Jij moet kunnen zijn wie jij wilt zijn. En ook als gemeente kunnen we rond dit thema een belangrijke rol in spelen. 

Ook vind ik kunst en cultuur belangrijk en als theater student weet ik heel goed hoe dit een belangrijke rol in het leven van mensen kan spelen. We mogen nooit het belang van kunst uit het oog verliezen, want zonder kunst functioneert een maatschappij niet. 

Daarnaast zet ik mij graag in voor problemen en taboes onder jongeren. Het is een cliché, maar jongeren zijn de toekomst en we moeten blijven luisteren naar deze groep!

 

Meer weten over de drijfveren van Quirina?

Bekijk deze video op Youtube waar Quirina (17) in gesprek ging met Willem (84). Een prachtig gesprek tussen jong en oud. Wat drijft ze? Waarom zitten ze in de politiek? Hoe zien ze Nederland voor zich over tien jaar, en wat willen ze van elkaar leren?

Waar ben je naar op zoek?