Door Ubel Zuiderveld op 6 april 2021

”Liefst 33 jaar gaf hij heel veel aan onze partij en aan de Winterswijkse samenleving. Je mag wel spreken van het Tijdperk Uffink”

”Nu we digitaal als raad bijeenkomen, verloopt het onderling overleg tijdens de vergadering via Whatsapp. Het eerste bericht dat oppopte bij het begin van de raadsvergadering, betrof het overlijden van Ben Uffink. Helemaal zeker weet je het allemaal niet; het hield ons dus de hele vergadering bezig. Ben drukte zijn stempel. Zoals hij heel lang een stempel drukte op de lokale politiek en de PvdA Winterswijk. Liefst 33 jaar gaf hij heel veel aan onze partij en aan de Winterswijkse samenleving. Je mag wel spreken van het Tijdperk Uffink. Op de website van PvdA Winterswijk kun je lezen hoe wij Ben herdenken. De laatste jaren was Ben zijdelings betrokken; wel was hij altijd van de partij tijdens ledenvergaderingen. Op één zo’n vergadering betoonde hij zich geen voorstander van de vorming van het college PvdA, WB, VVD en GL. Op de finale ledenvergadering waar gestemd moest worden, was Ben nadrukkelijk afwezig. Hij zei hiermee: “Jullie als nieuwe generatie PvdA’ers zijn nu aan zet om jullie eigen besluiten te nemen.” Dat getuigt van grootsheid. Namens alle leden van de PvdA sta ik daarom graag even stil bij Ben Uffink en alles wat hij voor onze partij en Winterswijk gedaan heeft.”

 

Ubel Zuiderveld
Fractievoorzitter PvdA

Gepubliceerd in Achterhoek Nieuws, editie Winterswijk d.d. 6 april 2021

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld (1962) Ik ben geboren in Grootegast, getogen in Groningen. Sinds 1994 woon ik in Winterswijk. Kort daarvoor, toen ik nog in Rotterdam woonde, werd ik lid van de PvdA. Bij de sociaaldemocratie voel ik mij het beste thuis. Omdat ik kromme tenen in de schoenen krijg van de uitwassen van het kapitalisme. Omdat

Meer over Ubel Zuiderveld