Secretaris

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld (1962)

Ik ben geboren in Grootegast, getogen in Groningen. Sinds 1994 woon ik in Winterswijk. Kort daarvoor, toen ik nog in Rotterdam woonde, werd ik lid van de PvdA. Bij de sociaaldemocratie voel ik mij het beste thuis. Omdat ik kromme tenen in de schoenen krijg van de uitwassen van het kapitalisme. Omdat ik niet wil leven in een wereld waar alleen het recht van de sterkste geldt. Omdat er te veel mensen buiten de boot vallen in ons geld gedreven land.

In Rotterdam was ik heel kort lokaal actief in een werkgroep van de partij. Eigenlijk mengde ik me in Winterswijk vanaf eind 2005 pas echt in de lokale politiek. Ik had eerst verschillende functies in het afdelingsbestuur. In 2010 werd ik lid van de commissie ruimte, in 2014 raadslid en in 2019 fractievoorzitter van PvdA Winterswijk. Bij de raadsverkiezingen van 2022 was ik niet herkiesbaar: nu ben ik opnieuw actief in het afdelingsbestuur.

Nevenfunctie: waarnemend voorzitter Stichting Luchtfonds. Ik was daarnaast zes jaar voorzitter van Broodfonds Winterswijk en tien jaar voorzitter van afdeling Het Oosten van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, beroepsvereniging van de FNV.

Beroep: eerst dagbladjournalist, daarna allround journalist, sinds 1991 vakjournalist horeca/foodservice, vanaf 2005 als eenmansbedrijf. Ik schreef verschillende boeken, zoals De Canon van Winterswijk en, samen met Bernhard Harfsterkamp, het eetcultuurboek De Smaak van Winterswijk. Voor de regionale omroep maak ik samen met cameraman Henk Nijenhuis de serie Hier & Toen, historische portretten over bekende en onbekendere mensen uit Winterswijk en omstreken.

Mijn motto als sociaaldemocraat is “Links vooruit!”.

Telefoon: 06 – 204 31 424.
Email: [email protected]