25 maart 2023

De week van de wethouder #4

De week van…. wethouder Elvira Schepers

Weer een kijkje in een best intensieve week.

🏊🏻‍♀️ Dinsdagmiddag na de collegevergadering kreeg het college een preview van de presentatie die op het politiek forum zal worden gehouden. Aanstaande donderdagavond is iedereen uitgenodigd voor het politiek forum over de toekomst van Zwembad Jaspers.

🌹 Dinsdagavond fractievergadering in klein comité ter voorbereiding op de raadsvergadering later deze week. Als wethouder schuif ik regelmatig aan bij de fractie.

📚 Woensdagmiddag stond de agenda in het teken van het gesprek met leerlingen van Schaersvoorde Winterswijk. Leuk om te horen welke ideeën de leerlingen hadden om Gemeente Winterswijk nog beter en mooier te maken.

🌈 Woensdagavond opende ik de bijeenkomst van het netwerk pride Achterhoek. Deze bijeenkomst stond in het teken van de Achterhoek Pride 2023. Heb je ideeën? Neem contact met ze op! Samen werken we aan een Winterswijk/Achterhoek waarin iedereen zich thuis voelt.

💼 Donderdagavond raadsvergadering met als grootste thema de heroverweging locatiekeuze bedrijventerrein. Collega Gosse Visser presenteerde het voorgenomen proces. Een meerderheid van de raad kon zich vinden in het voorstel van het college.

🎒 Vrijdagochtend woonde ik de vergadering van het RMC bij. We zetten ons in om zoveel mogelijk jongeren op school te houden en het voortijdig schoolverlaten te voorkomen. Geen kind zonder startkwalificatie van school af!

🧹 Zaterdagochtend deed ik samen met PvdA Winterswijk mee aan de actie hart voor winterswijk van Stichting Present. Leuk en zinvol om met elkaar een klus aan te pakken.