Door Elvira Schepers op 9 september 2023

De week van de wethouder #16

De week van…. wethouder Elvira Schepers

Na de zomervakantie en het volksfeest Gemeente Winterswijk is de agenda weer bomvol met afspraken, bijeenkomsten en vergaderingen. Hierbij weer een kijkje in mijn week…

🎓 Maandag bezocht ik samen met collega’s de nieuwe locatie van ISK Winterswijk. We kregen een rondleiding van drie leerlingen met mooie ambities en we spraken over de uitdagingen zoals het lerarentekort en wachtlijsten. Dankjewel Jinnie Bodt!

🏫 Dinsdagmiddag bezochten Gosse Visser, Wim Wassink, Sandra Metaal-ten Dolle en ik het Gerrit Komrij College. Met Jeroen Sanders spraken we over de toekomst van de school en kregen we een rondleiding van twee leerlingen. Mooi om te zien dat de samenwerking tussen school en gemeente steeds beter loopt.

🥳 Dinsdagavond vierden we de 21e verjaardag van onze dochter met een etentje met familie.

📖 Woensdagochtend trapten we in het raadhuis de bootcamp van Saxion Hogeschool Enschede af. Studenten van oa de opleiding planologie, stedenbouwkunde, bestuurskunde en klimaatadaptatie gingen aan de slag met Winterswijkse uitdagingen.

🧐 Woensdagmiddag mocht ik de jaarlijkse conferentiemiddag hoogbegaafdheid openen. In mijn betoog had ik het o.a. over kansengelijkheid voor hoogbegaafde anderstaligen (bijvoorbeeld vluchtelingen). Vervolgens konden alle onderwijsprofessionals luisteren naar het inspirerende verhaal van Sofie van der Waard.

🚌 Donderdag en vrijdag gingen de colleges van Gemeente Aalten Gemeente Doetinchem Gemeente Berkelland Gemeente Oude IJsselstreek Gemeente Bronckhorst en Achterhoek ambassadeurs op werkbezoek in Aken (stad) en Maastricht. Een kijkje in de keuken van een regio die net als onze regio uitdagingen kent op het gebied van oa grensoverschrijdende samenwerking, gebiedsontwikkelingen, zorg en regionale samenwerking.

Daarmee is deze week weer vol. Tot volgende week.

Elvira Schepers
Wethouder

Elvira Schepers

Elvira Schepers

Elvira Schepers is namens de Partij van de Arbeid wethouder in het college van burgemeester en wethouders. Zij is portefeuillehouder voor de volgende programma’s: Werk en inkomen Onderwijs Jeugdzorg inclusief preventie Economie centrum inclusief ruimtelijke ordening Opgave ‘Iedereen doet mee’ Opgave Centrum Integratie Asielzoekerscentrum en opvang vluchtelingen Mijn naam is Elvira Schepers en ik ben

Meer over Elvira Schepers