Door Elvira Schepers op 9 juli 2023

De week van de wethouder #15

De week van…. wethouder Elvira Schepers

Voorlopig de laatste aflevering. Na de zomervakantie wordt de draad weer opgepakt.

📮 Op maandagmiddag ging ik op bezoek bij de collega’s van Sociaal Team de Post. Ik werd o.a. bijgepraat over schuldhulpverlening, armoede en sociale problematiek. Belangrijk werk!

🛝 Samen met vele collega’s trapten we dinsdagmiddag de start van de visie op spelen, bewegen en ontmoeten in Winterswijk af. Leuke startvraag: ”Bij wie waren speeltoestellen het belangrijkste als je terugdenkt aan het spelen van vroeger?”

💰 Ook op dinsdagmiddag woonde ik de digitale bijeenkomst bij van het Platform Perspectief Jeugd. Over de besteding van de zak extra geld voor onze jongste inwoners. Zij hebben tijdens en na Corona te maken met tal van problemen. Graag geef ik de (nu demissionaire) minister mee dat structurele problemen niet opgelost worden met incidenteel geld.

🎓 Woensdagmiddag was ik op bezoek bij Jeroen Sanders in een Gerrit Komrij College dat helemaal in de sfeer van diploma-uitreikingen was. We spraken over de uitdagingen voor het onderwijs zoals het lerarentekort en lesuitval maar ook over de samenwerking tussen Gemeente Winterswijk en het onderwijs. Veel te doen maar ook veel energie.

🏦 Op donderdagochtend was ik in Gemeente Enschede voor de vergadering van het algemeen bestuur van Stadsbank Oost Nederland.

🍻 Vrijdag was ik samen met Joris Bengevoord op de zomerborrel van SOPOW. Onder andere om de vakantie in te luiden maar ook om afscheid te nemen van Pauline Boogerd. Dank voor de samenwerking van de afgelopen jaren.

⛪️ Op zondag was ik aanwezig op de afscheidsreceptie van Ds. Reinoud Wentink. Vele inwoners waren getuige van de waardering die werd uitgesproken voor het werk van de afgelopen jaren.

Tot zover de week van de wethouder. Na de zomer volgen uiteraard nog meer kijkjes in mijn werkweken.

Fijne vakantie allemaal!

Elvira Schepers
Wethouder

Elvira Schepers

Elvira Schepers

Elvira Schepers is namens de Partij van de Arbeid wethouder in het college van burgemeester en wethouders. Zij is portefeuillehouder voor de volgende programma’s: Werk en inkomen Onderwijs Jeugdzorg inclusief preventie Economie centrum inclusief ruimtelijke ordening Opgave ‘Iedereen doet mee’ Opgave Centrum Integratie Asielzoekerscentrum en opvang vluchtelingen Mijn naam is Elvira Schepers en ik ben

Meer over Elvira Schepers