Raadslid

Wessel Lammers

Mijn naam is Wessel Lammers en ik ben 29 jaar. Afgezien van korte perioden in Arnhem en in Amsterdam, heb ik mijn hele leven in Winterswijk gewoond. Sinds drie jaar woon ik samen met mijn vriendin Doreth. Ik ben werkzaam als administratief medewerker bij Remondis en combineer dit met een studie Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit. Verder ben ik actief als statische spits bij FC Winterswijk zaterdag 5, ook wel bekend onder de geuzennaam ‘De Jonge Helden’.

Ongeveer tien jaar geleden ben ik lid geworden van de Partij van de Arbeid. In de afgelopen jaren ben ik actief geweest als bestuurslid en als lid van de Algemene Raadscommissie. Ik heb hierdoor kunnen ervaren dat de lokale politiek er echt toe doet en van grote invloed kan zijn op het leven van mensen. Om deze reden heb ik ervoor gekozen om een volgende stap te zetten en mij verkiesbaar te stellen voor het raadslidmaatschap. 

Psychische gezondheidszorg en armoede vind ik belangrijke thema’s waarvoor ik mijzelf extra wil inzetten. Wanneer het gaat over ‘zorg dichtbij huis’ dan moet mentale gezondheid niet vergeten worden. Ik vind het belangrijk dat hier extra aandacht voor komt. Armoede beperkt mensen in de keuzes die zij maken. Wanneer je constant twijfelt of je de rekeningen wel kunt betalen is het niet mogelijk om je echt vrij te voelen. Ik vind dat wij het niet mogen accepteren dat armoede bestaat in Winterswijk.