Door Wessel Lammers op 11 juli 2023

”Niet iedereen kan meekomen door bijvoorbeeld armoede of gezondheidsklachten. Daarom moet worden ingezet op de bestaanszekerheid van mensen.”

”Winterswijk is een unieke plek om te wonen, te werken en te verblijven. Alle belangrijke voorzieningen zijn dicht bij huis. Toch spelen er in ons dorp ook problemen. Niet iedereen kan meekomen door bijvoorbeeld armoede of gezondheidsklachten. Niet iedereen profiteert optimaal van het unieke dorp dat Winterswijk is. Daarom moet worden ingezet op de bestaanszekerheid van mensen. Winterswijkers moeten zeker kunnen zijn van voldoende inkomen, van werk, van een dak boven het hoofd. Kortom, zekerheid hebben over het meedoen aan de maatschappij. Dit was de kernboodschap van de PvdA bij de bespreking van de kadernota.

In dit kader is de PvdA voorstander van de uitbreiding van de meedoenregelingen, geloven wij in het nut van de ontwikkeling van basisbanen en moedigen wij de wijkenaanpak aan. Alle drie maatregelen die in de ogen van de PvdA bijdragen aan de versterking van de bestaanszekerheid van mensen en aan de versteviging van de sociale basis in Winterswijk.

Er komen financieel zware tijden aan voor de gemeente. Wat de PvdA betreft komen in moeilijke tijden de lasten nooit terecht bij de mensen die het al moeilijk hebben. Wat ons betreft bouwen we in de komende jaren verder aan een Winterswijk waarin iedereen kan meedoen.”

 

Wessel Lammers
Fractievoorzitter PvdA Winterswijk

Wessel Lammers

Wessel Lammers

Mijn naam is Wessel Lammers en ik ben 29 jaar. Afgezien van korte perioden in Arnhem en in Amsterdam, heb ik mijn hele leven in Winterswijk gewoond. Sinds drie jaar woon ik samen met mijn vriendin Doreth. Ik ben werkzaam als administratief medewerker bij Remondis en combineer dit met een studie Bestuurskunde aan de Vrije

Meer over Wessel Lammers