Door Max van Eck op 14 december 2023

Raadslid Max van Eck over randvoorwaarden voor locatiekeuze nieuwe bedrijventerrein: ”Afspraken zijn afspraken”

Raadslid Max van Eck blikt terug op de raadsvergadering waarin de raad een besluit heeft genomen over de randvoorwaarden voor de locatiekeuze nieuwe bedrijventerrein.

”Alweer de locatiekeuze bedrijventerrein op de agenda? Zit er nog wel schot in de zaak? Ik hoor het u zo denken. Het aanwijzen van een nieuw bedrijventerrein gaat zeker niet over één nacht ijs. Maar voor dit uitgebreide voorbereidende proces is met zorgvuldigheid gekozen. Eerst inhoudelijke kaders, dan pas spreken over daadwerkelijke stukken grond. Afgelopen donderdag hebben wij als raad de minimale voorwaarden van een potentiële locatie vastgesteld: niet in natuurgebied, niet te ver van een N-weg af, niet zomaar vrij in het landschap, enzovoort. We zijn blij met dit besluit, nu kunnen we aan de slag met de volgende stap: zoeken welke logische locaties er binnen deze minimale eisen vallen.

Hoewel wij over minimumeisen spraken – echte ‘rand’voorwaarden – werd door een enkeling stilgestaan bij de striktheid van deze voorwaarden. Gesuggereerd werd dat als deze eisen te beklemmend bleken voor een locatiekeuze, er nog van afgeweken kan worden. De PvdA staat hier resoluut anders in: afspraken zijn afspraken. Er zullen wel heel onvoorziene en zwaarwegende redenen op tafel moeten komen voordat wij (opnieuw) deze randvoorwaarden gaan heroverwegen.

Naar verwachting liggen in februari de logische potentiële locaties voor. Dus, zoals (bijna) altijd: wordt vervolgd!”

Max van Eck
Raadslid PvdA Winterswijk

Max van Eck

Max van Eck

Mijn naam is Max van Eck, 25 jaar en geboren en getogen Winterswijker. Op dit moment studeer ik politieke theorie (een soort politieke filosofie) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hoewel ik meer dan drie jaar in Nijmegen heb gewoond, voelde Winterswijk altijd als mijn thuis. Destijds kwam ik elk weekend terug om hier te

Meer over Max van Eck