19 februari 2022

Ons team voor Winterswijk: #9 op de lijst Bert de Maar

Met een kandidatenlijst vol gedreven Winterswijkers gaan we campagne voeren. Een diverse lijst met Winterswijkers die staan voor eerlijke en sociale politiek. Met een lijst vol ervaring én jong talent gaan we vol vertrouwen campagne voeren. Ben je benieuwd naar onze kandidaten? De komende weken stellen we ze één voor één voor.

Vandaag nummer 9 op de lijst: Bert de Maar

 

 

 

Ondernemend, actief en te herkennen aan zijn kenmerkende luide stem. Dat is Bert de Maar. Na een werkzaam leven in het onderwijs is hij na zijn pensionering nog altijd actief op vele fronten. Bert is al jaren actief binnen onze PvdA-afdeling. Een kritisch meedenker en altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken. Maar je kunt hem ook op andere plekken tegenkomen. Bijvoorbeeld als zanger bij ‘The Greyhound Barbershop Singers’ of bij Villa Mondriaan. Maar ook als voorzitter van de Winterswijkse afdeling van het Humanistisch Verbond of als voorvechter van een te realiseren Knarrenhof.

Of zoals Bert het zelf zegt:

”Onze zoon Menso heeft me een leeg boek gegeven. ”Opa vertel eens….”.  Daar ben ik 3 weken druk mee geweest. Een lang verhaal als je 75 bent. Ik was onderwijzer in Hengelo (O) en hoofd der school op De Olm in Winterswijk. Net voor 5 december ben ik nog altijd actief als Klaas op 3 basisscholen!

Zaterdag na de foto voor PvdA Winterswijk me omgekleed als Barbershopper. Als kwartet 5 kerstnummers gezongen in een video-opname voor de PKN Lichtenvoorde, Aalten en Dinxperlo. Een middag en avond net voor de lockdown. En dat is mooi voor de voorzitter van het Humanistisch Verbond afdeling Winterswijk. 

Als hobby zingen en in de toekomst hopelijk samen met Marianne bewoner van een Knarrenhof. Als dat zou kunnen…!”