13 juli 2021

Na corona: meld je als je er zelf niet uitkomt

Hopelijk blijven verdere lockdowns ons bespaard en gaan we een zo zorgeloos mogelijke zomer tegemoet. Wij hopen voor alle inwoners van onze gemeente, dat het mondkapjesloze tijdperk voorgoed mag zijn. We wensen inwoners maar ook bedrijven en instellingen, dat ze weer snel kunnen en mogen terugkeren naar de situatie waarbij ze zich goed voelen.

Kadernota

Met de behandeling van de Kadernota eind juni startte het zomerreces van de gemeenteraad. Dit betekent dat er tot het Volksfeest niet regulier wordt vergaderd, tenzij er iets bijzonders gebeurt. Hopelijk is dat niet het geval. Velen van ons hebben de afgelopen maanden al genoeg bijzondere dingen meegemaakt. Tijdens de Kadernotavergaderingen keken we vooruit naar het nieuwe Begrotingsjaar 2022. Fracties konden wensen en verlangens inbrengen. De PvdA focuste op nazorg voor mensen die onder corona extra te lijden hadden. Zo zijn we bezorgd over de nóg grotere achterstand, onder meer qua onderwijs, die met name de kinderen en de jongeren hebben opgelopen die het voor corona ook al niet makkelijk hadden.

Crisisplan

Ten aanzien van bedrijven, winkels en openbare voorzieningen die in de problemen kwamen door corona, heeft dit college zeer daadkrachtig gehandeld. Met brede instemming van de raadsleden, zijn bedrijven geholpen met overbruggingsleningen. Het tempo waarin aanvragen werden ingediend, was enorm. Dat zegt iets over de nood en is dus treurig. Maar het geeft wel aan dat het crisisplan van het college in een grote behoefte voorziet. Lastiger is het natuurlijk voor de lokale overheid de vinger te leggen op noden (financieel, psychisch of anderszins) bij individuele Winterswijkers. Daarom nogmaals deze oproep: meld je bij de instanties als je er zelf niet meer uitkomt.

Een fijne en gezonde zomer allemaal!

Ubel Zuiderveld
Fractievoorzitter PvdA Winterswijk