Door Ubel Zuiderveld op 9 maart 2022

Raadsterugblik fractievoorzitter Ubel Zuiderveld: ”Energiearmoede bovenaan de gemeentelijke agenda dadelijk na de raadsverkiezingen”

”Alle partijen in de raad spraken via een motie hun steun uit aan Oekraïne. Het liep tegen middernacht, we spraken af onze mondelinge toelichting kort te houden. Jammer dat het aannemen van de motie werd ontsierd door gekrakeel over ego’s. Als het niet over Winterswijk en zijn inwoners gaat, horen zulke schermutselingen niet thuis in de raad, al helemaal niet bij een onderwerp als dit. Ik had dan liever iets gezegd over de effecten van Poetins misdadige aanval voor Winterswijkers met een krappe portemonnee. De energieprijzen zullen immers zéker voorlopig niet dalen, maar eerder nog veel verder stijgen. Moeten we misschien een deel van het duurzaamheidsfonds reserveren voor Winterswijkers in nood? (Doorgaans maken vooral inwoners met een royale portemonnee veel gebruik van dit soort regelingen). Moet er een soort Solidariteitsfonds komen? Kunnen we op een andere wijze helpen de energiearmoede te verlichten? College, raad, SDOA, de ambtelijke organisatie, politieke partijen, kerken en maatschappelijke instanties… Laten we allemaal alert zijn. De hoge prijzen kunnen voor veel Winterswijkers betekenen dat ze de eindjes niet langer aan elkaar kunnen knopen. Wat mij betreft staat ‘energiearmoede’ bovenaan de gemeentelijke agenda dadelijk na de raadsverkiezingen. Ik hoop op een mooie, vredige lente voor iedereen.”

Ubel Zuiderveld
Fractievoorzitter PvdA

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld (1962) Ik ben geboren in Grootegast, getogen in Groningen. Sinds 1994 woon ik in Winterswijk. Kort daarvoor, toen ik nog in Rotterdam woonde, werd ik lid van de PvdA. Bij de sociaaldemocratie voel ik mij het beste thuis. Omdat ik kromme tenen in de schoenen krijg van de uitwassen van het kapitalisme. Omdat

Meer over Ubel Zuiderveld