Door Elvira Schepers op 23 april 2023

De week van de wethouder #8

De week van…. wethouder Elvira Schepers

Iedere week ziet er weer totaal anders uit. Door middel van foto’s en soms een filmpje (deze week een hele leuke) geef ik graag een inkijkje in de diversiteit van mijn werk (en soms een beetje privéleven).

💼 Maandagmiddag gingen Joop Wikkerink, John Haverdil, Bart Porskamp en ik in gesprek over de tijdelijke huisvesting van statushouders in Gemeente Oost Gelre. Een mooie voorziening waar onze nieuwe inwoners een tijdelijk thuis hebben gevonden en waar door goed samen te werken een goede start is gemaakt met de inburgering.

📷 Dinsdagmiddag was het college van Gemeente Doetinchem op bezoek in Winterswijk. Samenwerking in de regio is belangrijk om o.a. belangrijke voorzieningen in stand te houden.

🥾 Na het bezoek van de collega’s uit Doetinchem werden Sandra Metaal-ten Dolle, Wim Wassink, Joris Bengevoord en ik door een gids van het gilde rondgeleid door ons mooie centrum. Leuk om ook op een andere manier naar ons dorp te kijken. Een aanrader!

🥕 Woensdagmiddag mocht ik 21 certificaten uitreiken aan de kersverse moestuincoaches. Samenwerking op het gebied van onderwijs en biodiversiteit met o.a. IVN Oost Achterhoek

🔗 Donderdagmiddag vergaderden de wethouders volksgezondheid en Wmo/Jeugd over belangrijke ontwikkelingen in de zorg en preventie. Over regiobeelden en transformatie. Ingewikkelde materie met veel wetgeving en beperkte financiële middelen.

🎤 Donderdagavond raadsvergadering. Met de installatie van Roy Stammers als raadslid, een nieuwe opdracht voor het college op het gebied van inburgering en met een besluit over ontwikkelingen bij Aarde-Werk de Stegge.

🍷Vrijdagavond kwam de ledenvergadering van PvdA Winterswijk bijeen om over linkse samenwerking te spreken. Over kansen en bedreigingen en over verschil in cultuur. We zijn er nog niet uit…zo was de conclusie. Om daarna over te gaan tot de borrel die tot in de late uurtjes erg gezellig was.

🎸 Zaterdagavond was ik in Dortmund bij het concert van Helene Fischer. Even ontspannen na een intensieve week.

Tot volgende week!

Elvira Schepers
wethouder

Elvira Schepers

Elvira Schepers

Elvira Schepers is namens de Partij van de Arbeid wethouder in het college van burgemeester en wethouders. Zij is portefeuillehouder voor de volgende programma’s: Werk en inkomen Onderwijs Jeugdzorg inclusief preventie Economie centrum inclusief ruimtelijke ordening Opgave ‘Iedereen doet mee’ Opgave Centrum Integratie Asielzoekerscentrum en opvang vluchtelingen Mijn naam is Elvira Schepers en ik ben

Meer over Elvira Schepers