24 mei 2023

Commissielid Quirina Pampiermole: Trots op Winterswijk als regenbooggemeente!šŸ³ļøā€šŸŒˆ

Voor mij gaat de sociaal-democratie over gelijkwaardigheid. Dat mensen wordenĀ gezien met al hun kenmerken en kwaliteiten en dat die allemaal op waarde wordenĀ geschat. Dat jij alle kansen kan pakken die je verdient. Ook als je door het missen van meerdere van de ā€˜zeven vinkjesā€™ als minderwaardig wordt gezien door de samenleving.

Woensdagavond 15 februari. Ik keek naar mijn laptop terwijl ik op mijn goedkope, roze IkeaĀ bureaustoel zat. De raadsvergadering van de gemeente Arnhem stond aan. Het is niet ietsĀ dat ik normaal doe, naar de raad kijken van andere gemeenten, maar nu had ik er mijnĀ agenda voor vrijgehouden. Het debat ging over het vergoeden van de kosten voor hetĀ aanpassen van je geslacht op persoonsdocumenten. Bedoeld voor trans- non-binaire- ofĀ intersekse personen.

De reden waarom ik op de hoogte was van het debat, was omdat het er al eerder over gingĀ in de media. Zoals verwacht steunde Forum voor Democratie de motie niet. De gender enĀ identiteit ideologie waar de lhbtiq+ gemeenschap het over heeft, is onkruid, volgens dezeĀ partij. De uitspraak deed me meteen denken aan de transgender personen die ik ken, hoeĀ pijnlijk dit voor hen is en dat dit geluid geen uitzondering op de regel is. Volledige acceptatie lijkt voor hen soms nog ver weg.Ā 

Het deed me ook denken aan hoe trots ik ben dat Winterswijk een regenbooggemeente is.Ā Ongetwijfeld zullen dit soort geluiden ook in Winterswijk klinken, maar met het zijn van regenbooggemeente laat Winterswijk zien wel op te komen voor de mensen die wordenĀ onderworpen aan deze uitspraken.Ā Dit betekent niet dat we stil kunnen gaan zitten. We moeten ons blijven inzetten om de positie van lhbtiq+ personen te verstevigen. Met PvdA Winterswijk zal ik me hier de komende tijd concreet voor gaan inzetten. Want elk mens heeft een verhaal dat gehoord moet worden, zodat iedereen zichzelf kan zijn. Op gelijkwaardig niveau.

 

PvdA Winterswijk