Door Max van Eck op 11 juni 2024

Fractievoorzitter Max van Eck over nieuwe beleidsvisie Recreatie en Toerisme: ”Hoewel een groot goed voor Winterswijk, dient toerisme in balans te bezien”

”Toerisme is voor Winterswijk een groot goed. Toeristen leveren inkomsten en werkgelegenheid op en stutten daarmee voor een deel onze leefbaarheid. Daarnaast zijn al onze inwoners op een of ander moment medegebruiker van de recreatieve mogelijkheden die Winterswijk rijk is. Hoewel een groot goed, dient toerisme in balans te bezien. Naast het enthousiasme over onze toeristische sector, horen we ook zorgen. Mountainbikers die wilde dieren opschrikken, de druk op onze kwetsbare natuurgebieden en de toename van zwerfafval. Deze problemen komen niet enkel voort uit de toeristische ontwikkeling van Winterswijk, toch zal verdere toename van bezoekersaantallen deze problemen niet doen afnemen.Wij zijn daarom blij dat wij als gemeente een actievere rol willen pakken in de ontwikkeling van de toeristische sector. Zo wil de gemeente Winterswijk sturen op verlenging van het seizoen om piekmomenten te voorkomen. Een nastreefwaardig doel.Hetgeen de PvdA met een kritisch oog blijft volgen is de borging en bescherming van onze kwetsbare natuurgebieden. Niet elk stukje Winterswijk is waardevolle natuur en kwetsbaar: er zijn genoeg plekken die zich goed lenen voor toerisme & recreatie. Volgens ons des te meer reden om krachtiger in te zetten op de bescherming van de enkele plekken kwetsbare waardevolle natuur!”

Max van Eck
Fractievoorzitter PvdA Winterswijk

Max van Eck

Max van Eck

Mijn naam is Max van Eck, 25 jaar en geboren en getogen Winterswijker. Op dit moment studeer ik politieke theorie (een soort politieke filosofie) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hoewel ik meer dan drie jaar in Nijmegen heb gewoond, voelde Winterswijk altijd als mijn thuis. Destijds kwam ik elk weekend terug om hier te

Meer over Max van Eck