Door Mark ten Pas op 21 februari 2022

Raadslid Mark ten Pas stelt vragen over toekomst seniorenontmoetingscentrum ’t Gasthuus

Er zijn zorgen over de toekomst van het ontmoetingscentrum ’t Gasthuus. Een belangrijke voorziening voor Winterswijkse ouderen. Raadslid Mark ten Pas heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Er leven zorgen over de toekomst van ’t Gasthuus op de huidige plek in het centrum.

 

De PvdA-fractie is van mening dat we met ’t Gasthuus een belangrijke basisvoorziening hebben voor Winterswijkse senioren. ’t Gasthuus heeft onder andere aan belangrijke rol bij de participatie en het voorkomen van eenzaamheid van ouderen. Er zijn zorgen over de toekomstbestendigheid van ’t Gasthuus. Mogelijk kunnen de bezoekers van ’t Gasthuus er binnenkort niet meer terecht. Deze signalen waren aanleiding van raadslid Mark ten Pas om vragen voor te leggen aan het college.  Hieronder lees je de vragen die Mark heeft voorgelegd aan het college.

  1. Bent u ermee bekend dat er zorgen zijn over de toekomst van het ontmoetingscentrum in locatie ’t Gasthuus?
  2. Wat zijn de gevolgen voor de Winterswijkse ouderen als zij niet meer terecht kunnen in ’t Gasthuus?
  3. Ziet u voor uzelf een rol weggelegd rondom deze actuele ontwikkelingen? Zo ja, welke rol?
  4. Wat heeft u ondernomen om te voorkomen dat de toekomstbestendigheid van ’t Gasthuus in het geding komt?
  5. Het ontmoetingscentrum heeft onder andere een belangrijke rol bij de participatie van Winterswijkse senioren en het voorkomen van eenzaamheid. Bent u het met ons eens dat een dergelijk ontmoetingscentrum een belangrijke basisvoorziening is?
  6. Bent u bereid zich ervoor in te spannen dat deze basisvoorziening blijft behouden? Zo ja, wat gaat u hiervoor doen?
  7. Zijn er mogelijke alternatieven voor ’t Gasthuus? Zijn deze alternatieven al concreet?
  8. Wat betekent dit voor de subsidie die de gemeente heeft verstrekt voor ’t Gasthuus?
Mark ten Pas

Mark ten Pas

Mijn naam is Mark ten Pas. De afgelopen jaren ben ik met veel plezier raadslid voor de PvdA geweest. Ik voel me sterk verbonden met onze prachtige dorp. Het is dan ook een groot voorrecht om raadslid te zijn in het dorp waar je geboren en getogen bent. Ik heb als raadslid kunnen ervaren dat

Meer over Mark ten Pas