8 januari 2020

Voormalig PvdA-voorzitter Hans Spekman spreekt op symposium in Winterswijk

WINTERSWIJK – Voormalig PvdA-voorzitter Hans Spekman spreekt op een PvdA-symposium in Winterswijk. Op het middagsymposium Kansen & Armoede in Gastgalerij Ankomm’n voert hij het woord namens het Jeugdeducatiefonds, dat kinderen in achterstandsituaties ondersteunt.

Spekman is sinds 2018 directeur van het fonds, dat kinderen ondersteunt die opgroeien in een achterstandsituatie. Op aanvraag van leraren of schoolleiders biedt het financiële hulp aan kinderen uit arme gezinnen. Daarmee vergroot het hun kansen om mee te doen in de samenleving.


Armoede

Het symposium staat in het teken van het thema armoede. Voorzitter Gera de Koning: ,,Jaarlijks houdt de PvdA Winterswijk een activiteit waarbij een belangrijke maatschappelijk thema centraal staat. Omdat dit onderwerp een breed terrein bestrijkt, hebben we gekozen voor een middagsymposium met als centrale titel: Kansen & Armoede. Sprekers houden een lezing over de verschillende kanten van armoede en de effecten.”

Ook Carlijn Nijhof van Taalhuis Oost-Achterhoek komt spreken. Zij gaat in op de oorzaken en gevolgen van laaggeletterdheid. De Doetinchemse PvdA’er Steven Kroon vertelt over het werk van Mini Manna, een stichting die mensen met weinig budget ondersteunt via een supermarkt, kringloopwinkel en werkplekken.

Het symposium is op vrijdag 31 januari 2020 van 13.30 tot 17.00 uur.

Let op: locatie gewijzigd! Nieuwe locatie is de Schoppe bij Berenschot’s Watermolen, Wooldseweg 74, 7108 AB Winterswijk Woold.

Kosteloze aanmelding: vóór 20 januari aanstaande bij Max van Eck via e-mail maxvaneck@live.nl.

 

Gepubliceerd in De Gelderlander d.d. 08-01-2020
https://www.gelderlander.nl/winterswijk/voormalig-pvda-voorzitter-hans-spekman-spreekt-op-symposium-in-winterswijk~a8b128a5/