Door Ubel Zuiderveld op 17 november 2020

Terugblik op begrotingsvergaderingen: ”Als politieke partij kritisch zijn en blijven, maar er is ook veel in Winterswijk om tevreden over te zijn”

”De PvdA kijkt voldaan terug op de lange vergaderavonden over de begroting 2021-2024. Zoals ik vaker zeg: ik ben niet de politiek ingegaan om boekhouder te spelen. Maar een financieel gezonde balans is wél belangrijk om voorzieningen in stand te houden voor inwoners. In veel gemeenten is sprake van grote tekorten en dus pijnlijke bezuinigingen. In Winterswijk is dit niet het geval. De PvdA stemt in met 99,9 procent van de begroting. Drie bezuinigingen zaten ons niet lekker. Gelukkig verdwenen ze alle drie goeddeels van tafel tijdens de raadsvergadering. Zo blijven mantelzorgers in deze coronatijd een volwaardige blijk van waardering ontvangen. Ten tweede zegde de wethouder toe eenmalig geld te reserveren voor Vereniging Het Museum. Het is bedoeld als overbrugging tijdens het maken van een gemeentelijke museumvisie. Daarnaast gaat een voorgestelde verlaging van de inkomensgrens voor mensen met lage inkomens niet door. Dit zorgt ervoor dat 300 Winterswijkers collectief verzekerd blijven. Het betekent dat ze rond de kerst niet in spanning hoeven te zitten, omdat ze ineens op zoek moeten naar een ziektekostenverzekering. Ja, natuurlijk moet je als politieke partij kritisch zijn en blijven. Maar de PvdA vindt dat er ook veel is in Winterswijk om tevreden over te zijn.”

Ubel Zuiderveld
Fractievoorzitter PvdA Winterswijk


Gepubliceerd in Achterhoek Nieuws, editie Winterswijk d.d. 17 november 2020

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld

Geboren in Grootegast in 1962. Getogen in Groningen. Sinds 1994 Winterswijker. In 1991 werd ik lid van de PvdA. Bij de sociaaldemocratie voel ik mij het beste thuis. Omdat ik kromme tenen in de schoenen krijg van de uitwassen van het kapitalisme. Omdat ik niet wil leven in een wereld waar alleen het recht van

Meer over Ubel Zuiderveld