Door Wessel Lammers op 4 april 2023

”Steun voor subsidie waarmee cultuur toegankelijk wordt voor iedereen en pleidooi voor tempo nieuwe locatiekeuze bedrijventerrein”

”De toekenning van een subsidie voor de nieuwe stichting voor ‘Ondernemen met cultuur Winterswijk’ stond op de agenda. De PvdA is hier voorstander van en is blij dat de raad unaniem heeft ingestemd met het voorstel. In de raadscommissie gaf Quirina Pampiermole aan dat de PvdA het belangrijk vindt dat iedereen in Winterswijk kan genieten van kunst en cultuur. Het verheugt ons dan ook dat de stichting projecten wil gaan opstarten die gratis en toegankelijk zijn voor iedereen.

 

Verder stond het plan van aanpak voor de locatiekeuze van een nieuw bedrijventerrein op de agenda. Een nieuw bedrijventerrein is noodzakelijk voor voldoende werkgelegenheid in de toekomst in Winterswijk. De PvdA kan zich vinden in het proces dat is voorgesteld en stemde dan ook voor het voorstel. Wij gaven aan een zorgvuldig proces belangrijk te vinden. Daarnaast moet er tempo gemaakt worden zodat er snel duidelijkheid komt voor alle betrokkenen. De keuze die uiteindelijk gemaakt zal gaan worden gaat grote impact hebben op de leefomgeving van Winterswijkers. Daar ontkomen we niet aan. Het is belangrijk dat van tevoren goed duidelijk is hoe inwoners en bedrijven betrokken gaan worden. Helder moet zijn wat men van de gemeente kan verwachten.”

Wessel Lammers
Fractievoorzitter PvdA Winterswijk

Wessel Lammers

Wessel Lammers

Mijn naam is Wessel Lammers en ik ben 29 jaar. Afgezien van korte perioden in Arnhem en in Amsterdam, heb ik mijn hele leven in Winterswijk gewoond. Sinds drie jaar woon ik samen met mijn vriendin Doreth. Ik ben werkzaam als administratief medewerker bij Remondis en combineer dit met een studie Bestuurskunde aan de Vrije

Meer over Wessel Lammers