Door Ubel Zuiderveld op 9 april 2019

Raadsterugblik: kansen in Duitsland

Relatief veel jongeren laten op een goed moment Winterswijk en de Achterhoek achter zich. Omdat ze denken hun ambities op het gebied van studie en loopbaan beter westwaarts te kunnen waarmaken. Ons kersverse raadslid Mark ten Pas raadde de Winterswijkse jongvolwassenen aan eens oostwaarts te kijken. Daar ligt een markt van liefst 80 miljoen consumenten aan je voeten; Duitsland.

In Winterswijk kun je al op de basisschool geconfronteerd worden met de Duitse taal. Ik hoor wel eens jongeren zeggen dat ze deze taal op de middelbare school niet zo serieus nemen. Jammer. Want voor jonge ondernemers met creatieve ideeën en ambities ligt één van ’s werelds grootste economieën binnen handbereik.

Samen met Vreden bouwt Winterswijk op de grens het zogenaamde grensoverschrijdende dienstencentrum Gaxel. Dat moet eraan bijdragen dat de grens uit onze hoofden verdwijnt. Want, zoals Mark zei, niet alleen westwaarts maar ook oostwaarts liggen absoluut kansen als je ambities hebt. En dat geldt natuurlijk net zo goed voor oudere ondernemende Winterswijkers die nog een startup in gedachten hebben.

Hoewel er zeker hobbels bestaan ondanks het Europa zonder grenzen: ook voor baanzoekende Winterswijkers kan het natuurlijk nooit kwaad eens je licht op te steken bij onze oosterburen.

Ubel Zuiderveld, fractievoorzitter PvdA Winterswijk

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld

Geboren in Grootegast in 1962. Getogen in Groningen. Sinds 1994 Winterswijker. In 1991 werd ik lid van de PvdA. Bij de sociaaldemocratie voel ik mij het beste thuis. Omdat ik kromme tenen in de schoenen krijg van de uitwassen van het kapitalisme. Omdat ik niet wil leven in een wereld waar alleen het recht van

Meer over Ubel Zuiderveld