30 april 2019

PvdA Winterswijk viert in mei verkiezingen in vrijheid samen met Duitse zusterpartij SPD 

PvdA Winterswijk geeft samen met zijn zusterpartij SPD inhoud aan het internationale karakter van de sociaaldemocratie. Samen met SPD’ers uit onder meer Vreden en Bocholt vieren de sociaaldemocratie op 5 mei, 18 mei en 25 mei de vrijheid en wordt campagne gevoerd voor de Europese verkiezingen.

 Op zondag 5 mei bezoekt PvdA Winterswijk samen met afgevaardigden vlak over de grens van onze Duitse zusterpartij SPD het Bevrijdingsconcert op het Hilgelo. Daar maken de sociaaldemocraten de Internationale Viering van de Vrijheid mee.

Europese verkiezingen
Met het oog op de komende Europese verkiezingen voert de PvdA Winterswijk, aangevuld met leden uit andere Oost-Achterhoekse afdelingen, twee keer samen met de SPD campagne.

Zaterdag 18 mei: om 10.00 uur worden de SPD’ers per fiets opgehaald bij de grensovergang Gaxel. Vanaf 11.00 uur voeren de partijen campagne op de markt. Zaterdag 25 mei: vanaf het raadhuis vertrekt PvdA Winterswijk om 10.30 uur naar Bocholt om daar met de SPD campagne te voeren. Op donderdag 23 mei zijn de verkiezingen in Nederland, op zondag 26 mei in Duitsland.

Tien jaar geleden trok PvdA Winterswijk ook samen op met de SPD tijdens de Europese campagne. Toen ontwikkelde de PvdA Winterswijk een gezamenlijke verkiezingsposter.