Door Wessel Lammers op 23 februari 2023

PvdA is voorstander van herinrichting van de markt: ”Hopelijk komt van uitstel geen afstel”

”De markt is het centrale punt van onze mooie gemeente en een herinrichting hiervan maakt vanzelfsprekend veel los. Centrumondernemers verdienen hun geld op en aan de markt. Een besluit tot herinrichting moet nauwkeurig genomen worden. Het tijdsplan tot herinrichting moet in overleg met ondernemers worden vastgesteld.

 

De PvdA is voorstander van een autovrije markt. Dit biedt ruimte voor maatregelen ten aanzien van hittestress en klimaatadaptie. Verder zorgt het voor meer veiligheid voor voetganger en fietser. De PvdA vindt dat het besluit over een autovrije markt goed onderbouwd genomen moet worden. De verkeerscirculatie in Winterswijk mag niet verslechteren en parkeren dichtbij de markt moet mogelijk blijven. Eerst wachten op het mobiliteitsplan en de parkeervisie voordat een definitief besluit hierover genomen wordt vindt de PvdA daarom een goed idee.

Dat gezegd hebbende blijft de PvdA voorstander van een herinrichting van de markt en kan er wat ons betreft gelijktijdig met het opstellen van het mobiliteitsplan en de parkeervisie begonnen worden met twee schetsontwerpen; één zonder auto’s op de markt en eentje met auto’s op de markt. Helaas koos een raadsmeerderheid ervoor om de herinrichting van de markt uit te stellen. De PvdA hoopt dat van uitstel uiteindelijk geen afstel komt.”

Wessel Lammers
Fractievoorzitter PvdA Winterswijk

Wessel Lammers

Wessel Lammers

Mijn naam is Wessel Lammers en ik ben 29 jaar. Afgezien van korte perioden in Arnhem en in Amsterdam, heb ik mijn hele leven in Winterswijk gewoond. Sinds drie jaar woon ik samen met mijn vriendin Doreth. Ik ben werkzaam als administratief medewerker bij Remondis en combineer dit met een studie Bestuurskunde aan de Vrije

Meer over Wessel Lammers