Door Ubel Zuiderveld op 6 december 2021

PvdA is en blijft tegen permanente bewoning van niet-bedrijfsmatig geëxploiteerde recreatieparken

”Recreatieparken zijn een constante in de Winterswijkse politiek. Dat wil zeggen: niet-bedrijfsmatig geëxploiteerde recreatieparken. Dat zijn de vakantiehuisjes die het eigendom zijn van particulieren en/of beheerd worden door een Vereniging van Eigenaren. Steeds opnieuw komt de vraag om legalisering voor permanente bewoning aan de orde. Het college en de meerderheid van de raad stellen zich op het standpunt dat dit niet wenselijk is. De PvdA onderschrijft dit volledig. Om een aantal redenen. Te beginnen: wij moeten er niet aan denken dat bijvoorbeeld de vakantiewoningen in het Rommelgebergte samen een woonwijk gaan vormen. Omdat dit ook betekent dat de bijbehorende infrastructuur wordt aangepast, zou zoiets de natuurlijke omgeving enorm aantasten.

Bovendien zijn er twee principiële punten. Ten eerste: de PvdA vindt legalisering unfair richting andere bewoners, die lang moeten wachten op huisvesting en te maken krijgen met allerlei kosten en procedures. Bovendien zou bij legalisering de waarde van de vakantiewoningen onmiddellijk enorm toenemen. De PvdA voelt er niets voor mensen zomaar dit soort cadeautjes te geven. Het strookt niet met ons uitgangspunt van zo eerlijk mogelijke kansen voor iedereen. Verder: het aanwijzen van nieuwe woningbouwlocaties is een taak van democratisch gekozen volksvertegenwoordigers en dus indirect van alle Winterswijkers. Recreatiewoningen zijn parttime huisjes.”

Ubel Zuiderveld
Fractievoorzitter PvdA

Gepubliceerd in Achterhoek Nieuws, editie Winterswijk d.d. 7 december 2021

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld (1962) Ik ben geboren in Grootegast, getogen in Groningen. Sinds 1994 woon ik in Winterswijk. Kort daarvoor, toen ik nog in Rotterdam woonde, werd ik lid van de PvdA. Bij de sociaaldemocratie voel ik mij het beste thuis. Omdat ik kromme tenen in de schoenen krijg van de uitwassen van het kapitalisme. Omdat

Meer over Ubel Zuiderveld