Door Mark ten Pas op 6 april 2023

PvdA-fractie bepleit aanpassen art. 1 Grondwet in gemeentekantoor en raadhuis naar aanleiding van grondwetswijziging

In de maand maart is artikel 1 van onze Grondwet gewijzigd. Vanaf nu zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. In Winterswijk is artikel 1 van de Grondwet prominent in beeld gebracht in het gemeentekantoor en het raadhuis. De PvdA-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het aanpassen van art. 1 Grondwet. Hieronder lees je onze schriftelijke vragen. 

”De Winterswijkse gemeenteraad heeft in 2018 in een motie unaniem uitgesproken het belangrijk te vinden een bijdrage te leveren aan het onder de aandacht brengen en aan de orde te stellen van artikel 1 van de Grondwet. En naar aanleiding van de motie is artikel 1 van de Grondwet prominent zichtbaar gemaakt in ons raadhuis en gemeentekantoor.

In de maand maart is artikel 1 van onze Grondwet gewijzigd. Vanaf nu zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. De PvdA-fractie vindt het belangrijk om een inclusieve gemeente te zijn en bepleit daarom de tekst van artikel 1 op korte termijn aan te passen en ‘handicap’ en ‘seksuele gerichtheid’ toe te voegen aan de tekst in het raadhuis en gemeentekantoor. Naar aanleiding van de Grondwetswijziging hebben wij de volgende vragen aan het college.

Heeft het college het plan de tekst van artikel 1 van de Grondwet in het raadhuis en gemeentekantoor aan te passen door ‘handicap’ en ‘seksuele gerichtheid’ toe te voegen? Zo ja, op welke termijn? Zo nee, waarom niet?”

Mark ten Pas

Mark ten Pas

Mijn naam is Mark ten Pas. De afgelopen jaren ben ik met veel plezier raadslid voor de PvdA geweest. Ik voel me sterk verbonden met onze prachtige dorp. Het is dan ook een groot voorrecht om raadslid te zijn in het dorp waar je geboren en getogen bent. Ik heb als raadslid kunnen ervaren dat

Meer over Mark ten Pas