31 januari 2023

Oud-voorzitter Gera de Koning (64) overleden

Afgelopen vrijdag is Gera de Koning op 64-jarige leeftijd overleden. Sinds 2013 was zij actief voor de PvdA-afdeling Winterswijk als voorzitter, bestuurslid en commissielid. Zowel binnen de Winterswijkse politiek als in het overlegcircuit, met name in de zorg, roerde Gera zich volop. Ze was al enige tijd ziek.

Gera noemde zichzelf “de mama van de afdeling”. Zij liet de afgelopen tien jaar niet na binnen de afdeling te hameren op sociale thema’s. Zij had als geen ander oog voor mensen in de samenleving die het minder getroffen hebben. Illustratief is haar pleidooi om contact en verbinding te zoeken met mensen. Haar motto: “Vind je dat je ergens niks te zoeken hebt? Ga dan toch maar… Want misschien kun je ook gewoon afwachten of er mensen zijn die jou juist willen vínden…”

Het overlijden van Gera doet de PvdA Winterswijk veel verdriet. “We wensen Bert, de kinderen en alle andere familie en naasten van Gera veel sterkte met de verwerking van dit grote verlies,” liet voorzitter Marijke Hietkamp in een bericht aan alle leden weten. Troostend is dat Gera kort voor haar overlijden haar eerste kleinkind nog heeft mogen verwelkomen.

Hier lees je een uitgebreid interview met Gera dat in december jongstleden plaats had.