8 maart 2022

Ons team voor Winterswijk: #5 op de lijst Jan Kortschot

Met een kandidatenlijst vol gedreven Winterswijkers gaan we campagne voeren. Een diverse lijst met Winterswijkers die staan voor eerlijke en sociale politiek. Met een lijst vol ervaring én jong talent gaan we vol vertrouwen campagne voeren. Ben je benieuwd naar onze kandidaten? De komende weken stellen we ze één voor één voor.

Vandaag nummer 5 op de lijst: Jan Kortschot

 

 

 

 

Jan is een bekend gezicht in Meddo en omstreken. Hij is op veel plekken maatschappelijk actief. Hij is een drijvende krachten achter veel activiteiten en initiatieven in Meddo, onder meer als voorzitter van Algemeen Meddo’s Belang. Maar ook als muzikant of sporter kun kun je hem treffen. En Jan is ook een PvdA’er in hart en nieren. Al vele jaren actief voor onze partij. Hij kan zijn sterke gevoel voor sociale rechtvaardigheid kwijt binnen zijn inzet voor de PvdA. Op dit moment is hij commissielid. Jan brengt veel kennis over de fysieke omgeving en het buitengebied mee. En heeft een groot historisch besef over het Winterswijkse buitengebied. Kortom, een ervaren en sterke PvdA’er op plek 5 op onze kandidatenlijst.

Jan stelt zich voor:

”Hallo, ik ben Jan Kortschot. Geboren in 1954 in Winterswijk – Huppel. Mijn opleiding is van origine weg- en waterbouwkunde, dus heb ik een meer dan gemiddelde interesse in infrastructurele- en waterbeheerprojecten. Het buitengebied gaat mij aan het hart, als kind van agrarische ouders leerde ik respect te hebben voor deze leefomgeving. Mijn vrijetijdsbestedingen zijn divers. Muzikant bij KWOV, vrijwilliger bij Skills en Hoogstambrigade Winterswijk, sporter bij MEVO en bestuurder bij Algemeen Meddo’s Belang .

Nu woon ik alweer ruim 40 jaar in de kern van Meddo, in een gezellige buurt waar het Naoberschap nog inhoud heeft. Ik kan Meddo ook wel als de rode draad zien die door mijn actieve leven loopt. Op jonge leeftijd werd ik lid van de Partij van de Arbeid, een destijds bewust gemaakte keuze. Met de motivatie om te willen werken aan een sociaal rechtvaardige maatschappij. 

Iederéén die rekenen kan weet dat ik recht heb op mijn AOW. Dat er uitgerekend nu plannen zijn om de koppeling los te laten met het minimumloon is een gotspe! Meer motivatie voor een socialistische strijd heb ik niet nodig.”