7 maart 2021

‘Is er voor ons nog een huis?’ In gesprek met jongeren uit de Achterhoek

Waar kan ik straks wonen? Met die vraag lopen heel veel jongeren in de Achterhoek rond. Is er voor mij nog een betaalbare woning in mijn dorp, wijk of stad? Of moet ik straks noodgedwongen de regio uit? En wat doet dat met de dorpen en steden? Want het vasthouden van jongeren is enorm belangrijk voor de leefbaarheid van elk gebied. En ten slotte: wat doet het werven van kapitaalkrachtige kopers op zoek naar rust en ruimte vanuit de randstand met de huizenmarkt hier?

Naar de antwoorden op dit soort vragen deed Casper Toebes onderzoek onder meer dan zevenhonderd jongeren. Op vrijdag 12 maart aanstaande praten we vanaf 19.30 met hem en betrokken jongeren over de resultaten met Gelders gedeputeerde Peter Kerris, Kandidaat-Kamerlid Charlotte Brand, Statenlid Jan Daenen, betrokken bestuurder John Haverdil en Maarten Op de Weegh  van de Pvda Doetinchem.

Samen gaan we op zoek naar antwoorden, perspectieven en mogelijkheden voor concrete actie. Meepraten? Graag! Aanmelden kan via https://forms.gle/myhsGG5UfBccHGA27.