Door Mark ten Pas op 28 september 2021

Investeren in onderwijshuisvesting betekent investeren in de toekomst van onze kinderen

De gemeenteraad gaat binnenkort een besluit nemen over het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs, ook wel IHP genoemd. Het IHP is een belangrijk meerjarenplan waarin we voor de lange termijn tot 2037 vooruitkijken naar de huisvesting van ons onderwijs. Het is belangrijk dat er een IHP komt zodat we ook in de toekomst de kwaliteit van het onderwijs en de onderwijshuisvesting in Winterswijk op het hoogste niveau houden. Het IHP is een gezamenlijke visie van de lokale schoolbesturen, de kinderopvang en de gemeente. De verantwoordelijkheid voor het onderwijs en onderwijshuisvesting is een belangrijke verantwoordelijkheid. Daarbij is draagvlak van groot belang. Wij zijn daarom ook verheugd dat er groot draagvlak en instemming is bij onderwijspartijen en de kinderopvang die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het IHP.

”Werken aan gelijke kansen voor ieder kind.
Zodat ieder kind in Winterswijk de beste versie van zichzelf kan worden.”

Het onderwijs en de kinderopvang willen de huisvesting aangrijpen om intensiever samen te werken en inclusief onderwijs te realiseren. We worden blij van het enthousiasme waarmee de onderwijspartijen zich inzetten voor de hoogste onderwijskwaliteit. Zodat we werken aan gelijke kansen voor ieder kind. En ieder kind in Winterswijk de beste versie van zichzelf kan worden. De gemeente heeft de verantwoordelijkheid om te zorgen voor passende en eigentijdse huisvesting voor onze scholen. Dat is in eerste instantie investeren in stenen en gebouwen. Maar daarmee investeren we in het onderwijs en dus investeren we in de toekomst van onze kinderen. Grote renovaties en nieuwe huisvesting gaan geld kosten. Wij zijn duidelijk: Het beste onderwijs voor onze kinderen verdient goede huisvesting. Wij zijn bereid om te investeren.

Eén van de eerste plannen in het IHP gaat over het buurtschapsonderwijs. Vanwege een teruglopend leerlingaantal moet er op een aantal scholen in de buurtschappen iets gebeuren, omdat er anders weinig toekomst meer is. Dat zijn ingrijpende beslissingen. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de beste keuze is. Voor ons staat daarom voorop dat éérst een open gesprek wordt gevoerd door onderwijs, leerlingen, ouders, gemeente en andere betrokkenen in de buurtschappen. Waarbij er samen gezocht wordt naar een toekomstbestendige oplossing.

 

Mark ten Pas
Raadslid PvdA Winterswijk

Mark ten Pas

Mark ten Pas

Mijn naam is Mark ten Pas. De afgelopen jaren ben ik met veel plezier raadslid voor de PvdA geweest. Ik voel me sterk verbonden met onze prachtige dorp. Het is dan ook een groot voorrecht om raadslid te zijn in het dorp waar je geboren en getogen bent. Ik heb als raadslid kunnen ervaren dat

Meer over Mark ten Pas