Door Ubel Zuiderveld op 6 juli 2021

Gelijke kansen voor iedereen: dáárvoor is de sociaaldemocratische arbeiderspartij PvdA ooit opgericht

Gelijke kansen. Dat was onze rode draad tijdens de Kadernota-vergaderingen eind juni. Op deze vergaderingen kunnen politieke partijen zaken inbrengen, die zij belangrijk vinden voor het Begrotingsjaar 2022. Ik noem twee dingen uit onze bijdrage. Ten eerste: menstruatie-armoede. Voor veel meiden die het thuis niet breed hebben, is de aanschaf van hygiëneproducten een financieel probleem. De PvdA vroeg de wethouder te onderzoeken of scholen gratis menstruatieproducten kunnen verstrekken. Marianum in Groenlo-Lichtenvoorde doet dit al. De wethouder zegde toe dit met de scholen in Winterswijk te zullen overleggen. Scholen hebben nog een andere uitdaging.

Uit onderzoek blijkt dat corona de bestaande onderwijsachterstanden heeft vergroot. Met andere woorden: leerlingen die voor corona moeite hadden om bij te blijven, zijn verder achterop geraakt. Deze groep leerlingen verdient in onze gemeente extra aandacht in de vorm van bijvoorbeeld bijles. Scholen doen vast en zeker hun best; de PvdA wil dat ook de gemeente zich inspant voor deze leerlingen en scholen ondersteunt om te doen wat nodig is. Gelijke kansen voor iedereen; dáárvoor is de sociaaldemocratische arbeiderspartij PvdA ooit opgericht. Trouwens, deze maand is het precies 115 jaar geleden dat Berend-Jan Rengelink als eerste sociaaldemocraat in de Winterswijkse gemeenteraad kwam.

 

Ubel Zuiderveld
Fractievoorzitter PvdA

 

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld (1962) Ik ben geboren in Grootegast, getogen in Groningen. Sinds 1994 woon ik in Winterswijk. Kort daarvoor, toen ik nog in Rotterdam woonde, werd ik lid van de PvdA. Bij de sociaaldemocratie voel ik mij het beste thuis. Omdat ik kromme tenen in de schoenen krijg van de uitwassen van het kapitalisme. Omdat

Meer over Ubel Zuiderveld