Door Ubel Zuiderveld op 4 februari 2022

Fractievoorzitter Ubel Zuiderveld over de herwaardering van langzaam-aan-paden

”Kerkepaden, voerwegen en handelspaden. Oude wandelroutes kunnen in onze jachtige wereld bijdragen aan onthaasting en ontstressing. Is er nog iets terug te vinden van de route die Ludger vanuit de Achterhoek ruim 1200 jaar geleden aflegde richting Billerbeck toen hij de eerste bisschop van Münster werd? In steeds meer regio’s en landen worden oude, langzaam-aan-paden herontdekt als erfgoed. Een trend; de populariteit van het Pieterpad spreekt al decennia boekdelen. Omdat de PvdA graag de (on)mogelijkheden van de herwaardering van dit soort oude routes met een verhaal wil weten, vroegen wij met de VVD en Groenlinks het college om een plan van aanpak. Met steun van WB is ons voorstel aangenomen. We zijn erg benieuwd wat het oplevert.

Over oude routes gesproken. De oversteek van het spoor bij de Greversweg bestaat er naar ons weten al zolang er een spoor ligt, zo’n 130 jaar. Helaas lukte het ons niet er een raadsmeerderheid van te overtuigen dat je zo’n, tot op heden veilige, langzaam-aan-route niet voorgoed moet sluiten. Sinds het begin van de discussie, vijf jaar geleden, heeft de PvdA steeds dit benadrukt: een infrastructuur van paadjes voor langzaam verkeer is belangrijk voor een gemeente die helemaal wordt doorkruist door spoorwegen.”

Ubel Zuiderveld
Fractievoorzitter PvdA

 

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld (1962) Ik ben geboren in Grootegast, getogen in Groningen. Sinds 1994 woon ik in Winterswijk. Kort daarvoor, toen ik nog in Rotterdam woonde, werd ik lid van de PvdA. Bij de sociaaldemocratie voel ik mij het beste thuis. Omdat ik kromme tenen in de schoenen krijg van de uitwassen van het kapitalisme. Omdat

Meer over Ubel Zuiderveld

Waar ben je naar op zoek?