Door Ubel Zuiderveld op 9 maart 2021

”Déél je frustratie en stress met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Dat lucht op. Trek aan de bel bij de gemeente en instanties”

”Een jaar corona. Van harte steunde de PvdA een motie van het CDA. De partij stelt voor dat Winterswijk zich aanmeldt bij het rijk voor een zogenaamd fieldlab in ons winkelcentrum. Uitgangspunt bij dit gedragsexperiment: kijken wat er wél mogelijk is voor winkels en horeca. Hoewel het rijk op deze fieldlabs een strakke eigen regie houdt, is zo’n verzoek het proberen waard. Een jaar geleden stelde het kabinet de eerste lockdown in. Vooral de middenstand, de horeca en de cultuursector lijden ernstig. Mede door mijn werk, ken ik de schrijnende verhalen maar al te goed. Tegen alle mensen die zwaar getroffen zijn, kan ik alleen maar zeggen: schaamte is geen goede raadgever. Déél je frustratie en stress met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Dat lucht op. Trek aan de bel bij de gemeente en instanties. Hetzelfde geldt voor inwoners die in de knel zitten. Verstop je niet in een donker hoekje, maar zoek morele steun en hulp bij anderen. Voor alle Winterswijkse jongeren hoop ik dat er heel snel licht in de tunnel gloort. Als je jong bent, duurt een heel coronajaar veel langer dan voor een vijftiger als ik. De PvdA bedankt jullie in het bijzonder voor jullie coronageduld!”

Ubel Zuiderveld
Fractievoorzitter PvdA

Gepubliceerd in Achterhoek Nieuws, editie Winterswijk d.d. 9 maart 2021

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld (1962) Ik ben geboren in Grootegast, getogen in Groningen. Sinds 1994 woon ik in Winterswijk. Kort daarvoor, toen ik nog in Rotterdam woonde, werd ik lid van de PvdA. Bij de sociaaldemocratie voel ik mij het beste thuis. Omdat ik kromme tenen in de schoenen krijg van de uitwassen van het kapitalisme. Omdat

Meer over Ubel Zuiderveld