Door Ubel Zuiderveld op 8 juni 2021

”De steeds voller wordende openbare ruimte veilig en prettig houden voor iedere Winterswijker; dat is best een uitdaging voor de politiek”

”Regelmatig komt het gebruik van de openbare ruimte aan de orde. Zo vroeg in april de jonge Winterswijkse Quirina Pampiermole aandacht voor straatintimidatie. Ook in de meivergadering stond de gedeelde buitenomgeving centraal. Het was de hoofdreden dat de raadsbijeenkomst, ondanks een magere agenda, tot middernacht duurde. Lang werd namelijk gepraat over de verkeerssituatie in het nieuwe Vrijheidspark. Het is een ‘shared space’ waarvan er al vele zijn in ons land. Voetgangers, automobilisten, fietsers en andere weggebruikers moeten hier rekening met elkaar houden. De meest kwetsbare verkeersgebruikers hebben voorrang. Dat is even wennen, maar van iedereen wordt verwacht dat hij de ander zijn/haar plek gunt.

Ook twee burgerinitiatieven (laten we die voortaan gewoon bewonersinitiatieven noemen, burger vind ik zo’n naar woord) gingen over de openbare ruimte. Deze inwoners willen graag plekken waar ze honden kunnen uitlaten zonder ze aan de riem te houden. De PvdA wil graag dat het college bekijkt of dit kan, maar ziet ook beperkingen. Wat de één fijn vindt (vrijuit huppelende honden), vindt een ander onaangenaam (blaffende honden vlakbij huis). De steeds voller wordende openbare ruimte veilig en prettig houden voor iedere Winterswijker; dat is best een uitdaging voor de politiek.”

Ubel Zuiderveld
Fractievoorzitter PvdA

Gepubliceerd in Achterhoek Nieuws, editie Winterswijk d.d. 7 juni 2021

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld

Ubel Zuiderveld (1962) Ik ben geboren in Grootegast, getogen in Groningen. Sinds 1994 woon ik in Winterswijk. Kort daarvoor, toen ik nog in Rotterdam woonde, werd ik lid van de PvdA. Bij de sociaaldemocratie voel ik mij het beste thuis. Omdat ik kromme tenen in de schoenen krijg van de uitwassen van het kapitalisme. Omdat

Meer over Ubel Zuiderveld