10 november 2021

De dag van de mantelzorger: onzichtbare helden in het zonnetje


Woensdag 10 november is het de dag van de mantelzorger. Miljoenen mensen in Nederland zijn mantelzorger. Waaronder veel jonge mantelzorgers. Mantelzorgers zijn onzichtbare helden. Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Zorg die vaak onzichtbaar is voor de buitenwereld maar ontzettend belangrijk en waardevol is. 

 

Mantelzorg is zorg die de gebruikelijke zorg van huisgenoten voor elkaar overstijgt. Zorg die vanuit liefde wordt gegeven en die de kwaliteit van leven van mensen die zorg nodig hebben verbeterd. Zorg die de samenleving verwarmt en die van onschatbare waarde is, voor de zorgvrager en de maatschappij. En dat mag gezien worden.

Ook in Winterswijk geven jonge mantelzorgers op een bijzondere manier zorg aan hun naasten. Vandaag, op de dag van de mantelzorg, mocht wethouder Elvira Schepers het bijzondere boek van Mirjan Hijink ontvangen. Een bijzonder boek dat de gemeente Winterswijk gaat verspreiden onder onze jonge mantelzorgers. Daarnaast ontvangen al onze mantelzorgers het mantelzorgcompliment. In Winterswijk ontvangen de mantelzorgers deze week daarom een attentie per de post. En de gemeente doet meer. Zij helpt mantelzorgers om ook goed voor zichzelf te (leren) zorgen. Om niet tot het uiterste te gaan, hulp in te roepen, te praten met o.a. andere mantelzorgers, regelmatig rust en ontspanning te nemen.

 #Dagvandemantelzorg

 

Wethouder Elvira Schepers ontvangt het boek van Mirjan Hijink ontvangen op de Dag van de Mantelzorger.